tiistai 2. kesäkuuta 2009

Kulutus.fi

Luonto-Liitto julkaisi kulutus.fi -verkkosivuston, joka opastaa ekologisissa arkivalinnoissa kriittisesti ja rakentavalla asenteella.Sivustolta löytyy kulutuskriittisen tiedon lisäksi mm. pilke silmäkulmassa koostettuja ekoniksejä, listaus ekolaskureista ja -peleistä, kattava linkkipaketti sekä Kuluttajan elämää -blogi. Sivustolla korostetaan, että kuluttaminen on valintojen tekemistä ja että vastuullisuus onnistuu elämäntilanteesta ja -tyylistä riippumatta.

Sivusto on mielestäni tutustumisen arvoinen.Sitä toimitetaan pääosin vapaaehtoisvoimin ja sieltä löytyy paljon monipuolisia vinkkejä ja tietoutta asumisesta lemmikkieläimiin.Artikkeleista ja blogeista voi tarttua jotain hyödyllistä tietoutta myös oman talouden hoitoon.

Jussi

2 kommenttia:

  1. Mielenkiintoiset sivut tosiaan. Kulutus on todella omien kulutustottumusten tarkastelua -eikä se tarkoita samaa kuin kalliimmat valinnat. Itse olen jo pidemman aikaa ihmetellyt ja kritisöinytkin tavaroiden moninkertaita pakkaamista. Tästä keksit tai kosmetiikka ovat oivia esimerkkejä. Niissä kun on pahvisen pakkauksen päällä muovikuori ja sisällä mahdollisesti vielä muovipussi ja muovinen tai pahvinen kotelo. Ei taida olla kovinkaan ekologista. Tietysi voi vielä miettiä, kuinka tärkeitä kyseiset ostokset sitten ovat. No voihan ostopäätöksessä tietysti huomioida tämän pakkaamistavan; keksit voi ostaa pussissa tai kosmetiikan pelkässä pullossa ilman sen ihmeempia laatikoita ja muovikelmuja.

    VastaaPoista
  2. Kauppaostoksilla yleensä itse kannan mukana kangaspussia johon pakkaan aina ruokatavarat.Ennen käytin kaupan muovipusseja roskapusseina,mutta nykyisin koitan mahdollisuuksien mukaan lajitella roskia ja käyttää luonnossa hajovia roskapusseja.

    VastaaPoista