keskiviikko 3. kesäkuuta 2009

Korttipeliä kaupoissa

Tänä päivänä varmasti lähes jokaisen lompakosta löytyy ainakin yksi kanta-asiakas- tai bonuskortti. Parhaimmillaan/pahimmillaan niitä löytyy rahapussin täytteenä korttipakallisen verran. Näillä arvatenkin haetaan taloudellista etua ja säästöä ostosten loppusummaan.
Useimmiten saatavan hyödyn määrä on suoraan verrannollinen ostosten määrään eli pienillä ostoksilla korteista ei juuri ole suurtakaan hyötyä. Pisteet ja bonukset karttuvat parhaiten keskittämällä ostokset tiettyihin ketjuihin -tämä on tietysti kauppojen toive ja tarkoituskin. Toisinaan kuitenkin etu voi olla karttuvien pisteiden sijaan kertaluontoinen alennus tavaran hinnasta.
Kortit eivät ole alun alkaenkaan aina ilmaisia; S-etukortin saa maksamalla osuusmaksun 35€, K-Plussa-kortin hinta on 8,40€, Ykkösbonuskortin saa, yllätys yllätys ilmaiseksi, Stockmannin asiakasetu-kortin saa 10 eurolla.
Taloussanomien tekemän vertailun mukaan saatu hyöty vaihtelee niin ostosten määrän kuin kortin laadunkin mukaan. Korttien etujen vertailu ei näin ole ihan yksinkertaista ja suoraviivaista. Hintavertailua kannattaa kuitenkin tehdä, oli sitten lompakossa kortti tai ei -hintatietoinen säästää aina.
Alla Taloussanomien linkki, jos asiaan haluaa paneutua tarkemmin.

http://www.taloussanomat.fi/omatalous/2009/01/17/katso-mika-bonuskortti-on-paras/20091163/139?offset=60

4 kommenttia:

  1. Korttipeli kieltämättä ketuttaa. Lompakossa on niin monta korttia että, kassalla oikeaa korttia etsiessä käy usein niin että, kortit valahtavat maahan ja härdelli on valmis. Saisi tulla jokin yleiskortti johon voisi sitten ladata näiden muiden korttien ominaisuudet.

    VastaaPoista
  2. Jeps, kortteja on tosiaan ihan liikaa. Tuo yleiskortti-idea onkin aika hyvä. Tähän suuntaanhan ollaan menossa, kun nykyään pystyy liittämää pankkikorttiin plussa-kortin ja S-ketju kehitti oman pankkijärjestelmän. Siihe on kyllä vielä matkaa, että saisi samaan korttiin nämä kaikki, eli pankkikorttiin S-kortin ja Plussakortin ja vielä mahdollisesti joitain muitakin kortteja.

    VastaaPoista
  3. Yleiskortin puolesta mäkin liputan! Itelläni on valehtelematta melkein sen korttipakan verran kortteja Marimekon pussukassa ja se kyllä helpottais jos edes osasta pääsis eroon!
    -Elina

    VastaaPoista
  4. Tuossa jutussa oli virheellisesti kerrottu, että S-ryhmän osuusmaksu olisi 35euroa. Jossain tietenkin saattaa olla niinkin mutta ainakin Turun Osuuskaupassa ja Suur-Seudun Osuuskaupassa osuusmaksu on kokonaisuudessaan 100euroa mutta sen kyseisiin osuuskauppoihin voi liittyä maksamalla 20e ja lopun 80e voi kerätä ostoksia tekemällä. Jos 100e osuusmaksu ei ylity kahden vuoden sisällä, asiakasomistajalle lähetetään lasku jäljelle jääneestä osuusmaksusta. Jos asiakasomistaja ei maksa tätä laskua, hänet erotetaan ja hän saa bonustilille jo keräämänsä rahat takaisin. Osuusmaksuhan palautetaan aina asiakasomistajalle kun tämä eroaa.

    En usko, että tuo yleiskortti tulee koskaan onnistumaan sillä ketjut haluavat pitää tiukasti kiinni omista bonusjärjestelmistään. Tällä hetkellähän Keskolla on sopimus Osuuspankin kanssa ja S-ryhmällä on taas oma S-pankkinsa. Oon kuitenkin samaa mieltä edellisten kommentoijien kanssa siitä, että toi korttisirkus on ihan naurettavaa. Lompakostani löytyy S-etukortin lisäksi myös Plussakortti ja Ykkösbonuskortti. Ykkösbonuskorttia en tosin juurikaan käytä, Plussakorttia tulee näyteltyä aina välillä tuossa viereisessä K-Extrassa, joka on auki joka päivä klo 7-23.

    VastaaPoista